Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

For a step-by-step guide, click here

Waar kan ik de Windmill Bike app downloaden?

U kunt de Windmill Bike-app voor je smartphone downloaden op zowel Apple- als Android-apparaten.

Download from the App Store (iOS)
Download from Google Play (Android)

Hoe meld ik me aan?

Na het downloaden van Windmill Bike, open je de app en tik je op 'Aanmelden'. Voer uw e-mailadres, wachtwoord en naam in. Tik op de knop 'Aanmelden'.

Controleer de inbox van uw e-mailadres voor een verificatie-e-mail. Klik op de link in de e-mail om uw e-mailadres te verifiëren.

Keer terug naar de app en tik op 'vernieuwen' om door te gaan.

 
Ik heb geen verificatie-e-mail ontvangen?

Controleer uw inbox en spammappen. Controleer nogmaals of je het juiste e-mailadres hebt gebruikt of een typfout hebt gemaakt.

Hoe stel ik de betaling in?

Kijk na het aanmelden even rond in de app. Als je klaar bent om een fiets te huren, tik je op een parkeerplaats. De app zal je vragen om de betaling in te stellen.

Windmill Bike is een pay-as-you-go-service, maar de betalingsprovider vereist een instelvergoeding van €1,- voor de betaling.

Voer uw bank- of creditcardgegevens in en bevestig door de instelkosten van € 1 te betalen. Na elke rit belasten wij automatisch jouw rekening.

Hoe kan ik een fiets reserveren?

Op de app is zichtbaar waar, welke aantallen fietsen staan. Door op de icon te klikken kan een fiets worden gereserveerd.

Wat is een digitale parkeerzone?
Een virtuele plek (in overleg te bepalen) waar een fietsrit begonnen en beëindigd kan worden waardoor andere personen gebruik kunnen maken van de fiets. Digitale parking spots zijn zichtbaar in de app.
 
Is er wel een fiets voor mij beschikbaar?
Via de app is een fiets 20 min. voor aanvang van de rit te reserveren.
 
Hoe start ik een rit?

Wanneer je op de parkeerplaats aankomt, kies je een fiets die je wilt gebruiken. Zoek de nummerplaat met de Bike ID. Tik op 'Selecteer een fiets' en voer de fiets-ID in van de fiets die je hebt gekozen. Voer altijd alle vier de cijfers in. Na het invoeren van alle vier de cijfers wordt de knop groen. Tik op 'Ontgrendelen en rit starten' om je rit te starten.

Hoe pauzeer en vergrendel ik de fiets?

Nadat je ergens hebt gereden, wil je misschien de fiets op slot doen terwijl je hem tijdelijk achterlaat. Tik op de oranje knop in de app ‘Lock & Pause Ride’. Duw de oranje hendel op het slot omlaag om het te vergrendelen. Controleer altijd of het slot goed is gesloten.

Hoe ontgrendel ik de fiets en vervolg ik mijn rit?
Als je je rit wilt voortzetten, keer je terug naar je fiets en open je de app. Tik op de groene knop ‘Ontgrendelen’ om verbinding te maken met het slot en open het.
 
Hoe beëindig ik mijn rit?

Als je je rit wilt beëindigen, keer je terug naar een van de parkeerplaatsen die op de kaart zijn aangegeven. Wanneer de gps van je telefoon bevestigt dat je op een parkeerplaats bent aangekomen, wordt de oranje knop rood. Tik op ‘Lock & End Ride’ en duw de oranje hendel op het slot naar beneden.

Bevestig in de app of het slot goed is beveiligd.

Kan ik de fiets alleen op slot zetten binnen een parkeerzone?

Gebruikers kunnen fietsen overal op slot zetten, maar de fiets is dan niet door anderen te gebruiken. In de app wordt de fiets gepauzeerd (zie ‘Hoe open ik mijn fiets en sluit ik deze weer af?’)